Wie zijn wij

Algemene informatie over CesarAmersfoort in Nieuwland

                      


In het medisch centrum Nieuwland wordt door Monique van de Molen en Ellen Veenhuizen oefentherapie Cesar gegeven.

Even voorstellen.... 

   Monique van de Molen
Mijn naam is Monique van de Molen (1958) en ben ruim 40 jaar werkzaam als oefentherapeute Cesar. Na eerst 15 jaar werkzaam geweest te zijn binnen verschillende instellingen ben ik begonnen met het starten van de praktijk oefentherapie Cesar binnen het Medisch Centrum Nieuwland.

In de afgelopen jaren ben ik mijzelf meer gaan verdiepen in een aantal zaken binnen de oefentherapie waardoor er specialisaties zijn ontstaan naast de algemene oefentherapie.

Ik ben naast oefentherapeute Cesar tevens adem- en ontspanningstherapeute volgens de methode Van Dixhoorn en Psychosomatisch oefentherapeut.

Elders op onze site kunt u daarover meer informatie vinden.

Algemene houdings- en bewegingsafwijkingen van neurologische- orthopedische en rheumatische aard, arbeidsrelevante klachten en beroepsklachten.

Na rijp beraad heb ik besloten om mijn werkzaamheden per 01-04-2024 te beeïndigen.

Elders op de website, bij Home en Nieuws is daar meer informatie over te vinden.

 

   Ellen Veenhuizen

Mijn naam is Ellen Veenhuizen-Ruitenbeek, als oefentherapeut Cesar afgestudeerd in 1989,  als kinderoefentherapeut in 1992 en als Hippisch Sportoefentherapeut in 2014. In 2001 ben ik daarbij ook sensomotorisch integratietherapeut geworden.

Vanaf mijn afstuderen heb ik altijd met kinderen en jongeren gewerkt. Begonnen in Rotterdam, later in Oud-Beijerland. Ik heb 15 jaar als kinderoefentherapeut gewerkt binnen het speciaal basis onderwijs. Op dit moment werk ik deels in het medisch centrum Nieuwland, deels op de Prinses Maxima manege in Den Dolder en op Zorgboerderij Blommendal in Stoutenburg.  Binnen de praktijk heb ik mij gespecialisserd in het behandelen van kinderen en jongeren met houdingsproblemen en scoliose. 

Therapeutisch paardrijden is speciaal voor mensen met een beperking en kinderen met een (senso)motorische achterstand. Door het werken met de dieren wordt op een stimulerende en leuke manier samen met een pony of paard gewerkt aan het verbeteren van de coördinatie en de houding. Zie hiervoor "aangepast paardrijden".

Door mijn hobby paardrijden ben ik er achter gekomen dat ruiters met een lichamelijke klacht of beperking niet altijd de juiste begeleiding krijgen in het verbeteren van hun houding. Het geven van gerichte oefentherapie voor ruiters kan dan een goed hulpmiddel zijn om klachten te verminderen en (weer/meer) plezier in het paardrijden te krijgen. Daarom is het bij CesarAmersfoort mogelijk om klachten of problemen die ontstaan tijdens of door het paardrijden te behandelen. Dit kan in de praktijk en/of op locatie. Zie hiervoor "hippische sport". Doordat ik ook Centered Riding instructeur ben kan ik de ruiter op vele manieren helpen om tot een onafhankelijke en ontspannen zit te komen.

In mijn vrije tijd ben ik vooral bezig in mijn tuin, met mijn schapen, met paardrijden, en train ik met onze Leonbergse hond in het speur- en reddingswerk.

Kijk ook op Facebook:

 

Oefentherapie: ZORG VOOR BEWEGEN