Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde aandoening of ziekte.

Persoonlijke coach

De basisgedachte van de Oefentherapie Cesar is dat er voor iedereen binnen zijn/haar mogelijkheden een optimaal houdings- en bewegingspatroon aan te leren is via een gericht leerproces.

Dit leerproces houdt in dat de cliënt zelf aktief deelneemt aan de therapie en hierdoor leert begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd. Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven. De oefentherapeut is hierbij uw persoonlijke coach.

Uit TNO onderzoek blijkt Oefentherapie een significante verbetering van de houding te geven, ook op de langere termijn.

Oefentherapie Cesar wordt o.a. toegepast bij:

  • Neurologische aandoeningen (bijvoorbeeld Hernia, CVA) 
  • Orthopedische aandoeningen (bijvoorbeeld osteoporose, rugklachten, scoliose, schouder- knie- of andere gewrichtsklachten
  • Hoofdpijn en/of (over)spanningsklachten
  • Ademhalingsklachten (COPD, hyperventilatie)
  • Arbeidsgerelateerde klachten
  • Klachten door (sport) blessures
  • Pre- en postnatale klachten, b.v. bekkenpijn en incontinentie.
  • Houdingsproblemen ("hangende" kinderen)
  • Reumatische aandoeningen (spier- of gewrichtsaandoeningen)
  • (Senso)motorische achterstand

Wat doet een oefentherapeut Cesar?

Een oefentherapeut Cesar is een allround bewegingscoach die de cliënt traint in het toepassen van de beste manier van bewegen bij zijn/haar dagelijks voorkomende aktiviteiten/werkzaamheden.

Een oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geeft een oefentherapeut inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, ( over ) belasting en spanningen.Samen gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Geleidelijk aan leert u uw klachten begrijpen. Ook leert u hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren,zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkomen.

U werkt onder persoonlijke begeleiding van de oefentherapeut aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt het lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren. U leert hoe u zelf met de klachten kunt omgaan en hoe u kunt voorkomen dat uw klachten terugkeren.

Waarom werkt oefentherapie zo goed?

De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie. Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd kunnen worden in uw dagelijkse aktiviteiten, thuis en op het werk. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen leert u om gezonder te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in uw dagelijkse aktiviteiten.

Voor verdere informatie kunt u terecht op www.vvocm.nl of www.oefentherapeut.nl.

Contact