Slaapoefentherapie

Slaapproblematiek is een veelgehoorde klacht.

Het kan te maken hebben met overige lichamelijke klachten en ongemakken, maar ook een op zich zelf staand probleem zijn.
Het kan je leven behoorlijk op zijn kop zetten, waardoor je kwaliteit van leven negatief wordt beïnvloedt.

Je energie raakt op en door een slechte nachtrust kun je niet voldoende bijtanken. Je bioritme raakt verstoord, je komt in een neerwaartse vicieuze cirkel met alle vervelende gevolgen van dien.  

Bij de slaapoefentherapeut gaat u samen op zoek naar wat er meespeelt in het slechte slapen, wellicht wordt er een mogelijke oorzaak gevonden.De slaapproblematiek wordt in kaart gebracht en er wordt gekeken wat voor u zou kunnen werken het slaapprobleem aan te pakken. 

Binnen de slaapoefentherapie krijgt u handvatten ,oplossingen, tips, vaardigheden en oefeningen om een gezond slaapgedrag te ontwikkelen.

Dit veranderingsproces is niet binnen een weekje bereikt. Meestal duurt het een aantal weken voor u verbetering zult merken.

Oude gewoonten zijn niet zomaar afgeleerd, maar met steun en advies van uw slaapoefentherapeut plus uw eigen inzet, kracht en doorzettingsvermogen is het de moeite van het investeren waard.  

Ook het afbouwen van slaap medicatie ,in overleg met uw huisarts, kan een doel zijn binnen de behandelingen van de slaapoefentherapie.  

Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de praktijk.

Ook kunt u informatie vinden op www.slaapoefentherapie.nl en www.slaapslim.nu 

Veel onderwerpen die met slaapproblematiek verband houden worden uitgelegd op  www.ehealth.slaapoefentherapie.nl , neem eens de tijd om dat rustig te bekijken, wellicht worden vragen die je hebt over slaapproblemen beantwoordt.

Interessant artikel: Beter slapen kun je leren

Tips over beter slapen bij warme nachten te lezen via deze link